Zwembad verwarmen

Een zwembad verwarmen kan op meerdere manieren. Wij focussen ons op verwarming via een warmtepomp en dit eventueel in combinatie met een solar roldek. Dit is volgens onze ervaring de meest rendabele en efficiënte manier. Dankzij een geschikte warmtepomp en solar roldek kan u uw zwembadseizoen minstens met enkele maanden per jaar verlengen.

Warmtepomp

 

Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Op deze manier verwarmt u het water veel goedkoper. Per 1kW energieverbruik krijgt u er op deze manier +-4kW terug aan verwarmd water.

 

Wij helpen u bij het kiezen van de juiste warmtepomp. Samen kiezen we dan het efficiëntste merk voor u en het juiste vermogen om uw zwembad te verwarmen naar de gewenste temperatuur.

Wij bieden verschillende merken aan, namelijk: Duratech, Pentair, Kin Pumps, enz...

 

Indien u interesse heeft in een warmtepomp maken wij graag vrijblijvend een offerte. Ook kunnen wij dan ter plaatse komen als er nog meer informatie nodig is.

Neem via ons contactformulier vrijblijvend contact op met ons.

 

Solar roldek

 

Via een solar roldek kan u een groot deel van uw warmte in het zwembad houden als deze gesloten is. Deze zorgt namelijk voor een gedeeltelijke isolatie langs de bovenzijde. Gedurende de dag zorgt een solar roldek ook voor extra verwarming van het zwembad. De zwembafdekking moet dan wel gesloten zijn en ook moet de zon hier op schijnen.

 

Omwille van de samenstelling absorbeert het roldek zonlicht en op deze manier wordt dan warmte afgegeven aan het water. Lees hier meer over alle functionaliteiten van een roldek inclusief kindveiligheid.

Neem nu vrijblijvend contact op met ons via ons contactformulier.

© Wilms Zwembaden - 2017